Connect with us

Malaysia

Seorang Kanak-Kanak 12 Thun Ceder4 Di KepaIa, Jtuh Motosikal Dikej4r Anj1ng

Published

on

Seorang Kanak-Kanak 12 Thun Ceder4 Di KepaIa, Jtuh Motosikal Dikej4r Anj1ng

MALAYSIA: Sungai Slput: Kanak-kanak lelaki menerima dua jah1tan di kepala selepas terjtuh dari motosikal yang dib0ncengnya aklbat dikej4r anj1ng ketika pulang dari surau kawasan perumahannya di Taman Yakin Mesra, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 7.10 pagi itu, Mohd Putra Afiq Sazri, 12, turut mengaIami caIar di belakang badan aklbat terjatvh sejurus motosikal ditvnggang rakannya memecvt sebeIum meIanggar b0nggol jalan.

Bapa mngsa, Sazri Abdullah, 41, berkata, kejadian berlaku ketika anak dan rakannya itu dalam perjalanan pulang selepas menunaikan solat Subuh di surau sebelum dikej4r anj1ng milik jiran.

“Pagi itu, saya turut ke surau namun pulang lebih awal. Anak saya pula mahu pulang bersama rakannya.

“Namun lnsiden itu menyebabkan hanya anak saya terjatvh dari motosikal sejurus ia meIanggar b0nggol jalan.

“Bagaimanapun saya bersyukur kerana keceder4an yang diaIami anak saya tldak sampai mengak1batkan keceder4an dalaman hingga menjej4skan bahagian tempvrung kepaIa,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Dia berkata, Mohd Putra Afiq dir4wat di H0spital Sungai Siput dan lap0ran poIis berhubung kejadian dibuat di BaIai PoIis Sungai Siput selain advan kepada Majlis Perbandaran Kuala Kangsar (MPKK).

Katanya, kejadian penduduk taman dikej4r anj1ng sudah banyak kali berlaku.

“Saya dapati banyak anj1ng dibela secara lepas hingga mendatangkan kegvsaran. Banyak advan berhubungnya sudah dikemukakan sebelum ini namun setakat kepada ketua (pengerusi) taman (Rukun Tetangga) saja,” katanya.

Sementara itu, Yang Dipertua MPKK, Zulqarnain Mohamad ketika dihubungi hari ini berkata, pihaknya men4ngkap anj1ng itu pada hari kejadian.

Katanya, keterangan diambil daripada seorang lelaki yang mengakui sering memberi makan anj1ng itu dan mendapati dia tlada lesen memelihara haiwan itu.

“Anj1ng terbabit dikvrung sementara sebelum dilepaskan ke tapak peIupusan smpah memandangkan ia tldak dituntut oleh sesiapa.

“Anj1ng berkenaan tldak dirujuk ke Jabatan Perkhidmatan Veterinar memandangkan ia hanya mengej4r mngsa tnpa mengg1git (menceder4kan) orang ramai,” katanya.

Sumber: hmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu