Connect with us

Malaysia

Al Fatihah 3 Anak “M a u t” Serentak, Ibu Kini Pa r4H, Ini Pvncanya

Published

on

Al Fatihah 3 Anak M a u t Serentak, Ibu Kini Pa r4H, Ini Pvncanya

MALAYSIA:Ipoh: Polis mengenalpasti identiti tiga kanak-kanak lelaki yang m4 ut dalam kemlngan membabitkan sebuah kenderaan dan dua lori di Kilometer 272.5 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara berhampiran Taman Rekreasi Gunung Lang, di sini, petang tadi.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ipoh, Superintendan Mohamed Nordin Abdullah berkata, mngsa yang m4 ut ialah Muhammad Adam Hakimi Muhammad Alhafis, 7; Muhammad Lutfi Hakim, 3, dan Muhammad Affan Hafiy, 1.

Katanya, ibu mngsa, Nur Aimi Nadiah Abdul Rahim, 27, cedera parah manakala dua pemandu treler dan lori tidak mengalami kecederaan.

Mohamed Nordin berkata, polis menerima maklumat berhubung kejadian kemlngan yang membabitkan treler, lori dan Perodua Axia pada jam 3.50 petang.

Katanya, kemlngan pertama berlaku di antara dua treler di lorong kiri jalan yang membabitkan kes langgar belakang.

“Pihak PLUS yang datang meronda di lokasi kemlngan memberi bantuan serta kawalan lalu-lintas dan tiba-tiba datang Perodua Axia dari arah sama di lorong kanan lalu hilang kawalan dan berpusing melanggar di belakang treler membawa muatan elektronik yang dalam perjalanan dari Shah Alam ke Pulau Pinang.

“Keempat-empat mngsa tersepit, ibu cedera p4 rah manakala tiga anak lelakinya mennggal du nia di tempat kejadian,” katanya sambil memaklumkan ibu mngsa masih dirawat di wad kec e m asan, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Menurutnya, punca kemlngan berpunca daripada Perodua Axia terbabas sendiri lalu melnggar belakang treler yang berada di lorong keceemaasaan.

Beliau berkata, bedah siasat akan dilakukan pada jam kira-kira 3 petang esok.

Katanya, siasatan lanjut sedang dijalankan dan kes diklasifikasikan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu