Connect with us

Malaysia

C0v-19 mungkin sebab Artis Jual Diri kata Seniman

Published

on

C0v-19 mungkin sebab Artis Jual Diri kata Seniman

MALAYSIA: Terdapat segelintir golongan selebriti dibayar antara RM20,000 hingga RM40,000 satu malam dalam sindiket peelacvran kelas atasan.

Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) mengakui dalam situasi C0v-19, ditambah dengan peluang kerja terhad mengakibatkan segelintir selebriti membabitkan diri dalam sindiket pelaacvran kelas atasan.

Kata Presiden Seniman, Zed Zaidi, golongan terbabit cuba mencari kemewahan secara mudah terutama untuk dipamerkan di media sosial.

“Sebabnya sekarang cabaran kita ialah media sosial. Mereka menggunakan media sosial untuk menunjukkan kemewahan yang tidak setara dengan pendapatan mereka.

“Ia sekali gus menunjukkan yang mereka mungkin terbabit dengan perkara itu. Apa yang kita bimbangkan adalah hanya disebabkan segelintir selebriti, ia boleh mencemarkan imej industri hiburan tanah air,” katanya dipetik Harian Metro.

Terdahulu, sebuah akhbar melaporkan terdapat segelintir selebriti terbabit skandal seks dengan bayaran antara RM20,000 hingga mencecah RM40,000 untuk satu malam.

Tidak terkecuali, segelintir Instafamous (selebriti Instagram) turut disyaki terbabit menggadai maruah untuk mendapatkan duit dengan mudah.

Zed atau nama penuhnya Rozaidi Abd Jamil berkata, Seniman sedia beri kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) atau pihak berkuasa untuk mengekang jenyah terbabit.

“Sekiranya, berdasarkan dokumen penyiasatan membuktikan selebriti itu terbabit dan bersalah, ada kemungkinan kami boleh menyenarai hitamkan mereka,” katanya.

Zed berkata, Seniman bukan saja tegas membanteras isu pelaacvran tetapi juga membabitkan isu pengubahan wang haaram, rasuah, jnayah dan lain-lain kesalahan jenyah berat membabitkan golongan selebriti.

Hari ini satu topik baharu menjadi perbualan bila Utusan Malaysia telah mengeluarkan laporan yang mendakwa terdapat segelintir golongan artis dan Instafamous yang terlibat dalam sindiket pelaacvran.

Mereka juga dikatakan hanya memuaskan nfsu kelas atasan sahaja. Sebab itu mereka boleh meletakkan bayaran sebanyak RM20,000 hingga RM40,000 untuk satu malam.

Perkara ini turut disahkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang kini sedang melakukan siasatan. Setakat ini belum ada sesiapa yang didedahkan terlibat dengan aktiviti haram berkenaan.

Macam mana perkara ini boleh terbongkar?

Menurut sumber, ia juga ada kaitan dengan suspek Macau Scam yang ditangkap sebelum ini yang disyaki menjadi orang pengantara untuk memberikan jalan kepada golongan ini mendapatkan duit segera.

Aktiviti ini dikhabarkan sudah lama berlaku dalam industri hiburan dan mereka yang terlibat tak kisah menjual maruah sendiri demi ‘duit segera’.. Isu skandal seks ini muncul rentetan daripada timbulnya kes Macau Scam yang mengejutkan negara baru-baru ini yang mana ia turut melibatkan golongan artis tanah air. – Kata sumber.

Apa dia? Senarai nama artis dan Instafamous yang terlibat sudah ada?

Menurut sumber Utusan Malaysia, mereka juga telah mempunyai senarai semua artis dan Instafamous popular tempatan yang terlibat. Tetapi tidak mendedahkannya kepada umum buat masa ini.

Sehingga ke saat ini, pihak SPRM turut sedang memantau penuh semua aktiviti artis dan Instafamous yang terlibat. Lagi-lagi bila banyak artis yang menunjukkan kemewahan yang jika difikirkan, tidak mungkin bayaran dari hasil lakonan atau nyanyian mampu membuatkan mereka secara bermewah-mewahan.

Ada yang terasa ke? Siapa makan cili, dia akan terasa pdasnya. Nantikan sahaja jemputan dari pihak berkuasa.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu