Connect with us

Malaysia

Bagai filem, Pertarvh anak sendiri untuk Tngkap Pesaalah Roog0L

Published

on

Bagai filem, Pertarvh anak sendiri untuk Tngkap Pesaalah Roog0L

MALAYSIA: Islamabad: Tindakan itu dilakukan seorang pegawai polis di Sindh, Kashmore, untuk memerangkap seorang lelaki yang sebelum itu meroog0l kanak-kanak berusia lima tahun dan menaahan ibunya.

Asisten Sub Inspektor (ASI) Muhammad Bux Buriro, mengambil tindakan berani itu selepas ibu mangsa membuat laporan kepadanya mengenai kejadian berkenaan.

Gulf News melaporkan, dalam kejadian Khamis lalu, Bux mempertaruhkan anak perempuannya untuk menangkap peroog0l Alisha.

Peroog0l berkenaan membebaskan ibu Alisha dengan syarat dia membawa gadis lain untuk menjadi pemuas nafsv.

Bagaimanapun, wanita itu membuat laporan polis dan Muhammad menjadikan anaknya sendiri sebagai umpan, semata-mata untuk menangkap penjenayah itu.

Ketika anaknya dibawa ke sebuah hotel untuk diserahkan kepada svspek, polis bertindak menyerbu lokasi berkenaan dan menahan lelaki itu serta menyelamatkan seorang lagi gadis bawah umur.

Lelaki itu dituduh memperkosa mangsa selama dua hari selepas memperdaya mereka dengan tawaran kerja di daerah itu.

Superintendan Kanan Polis Kashmore Amjad Ali Shaikh mengesahkan penangkapan svspek dan memaklumkan kedua-dua wanita dan anaknya kini dirawat manakala sampel asid deoksiribonukleik (DNA) dihantar untuk pemeriksaan forensik.

Semalam, pihak berkuasa Sindh dan netizen memuji keberanian Bux dan anak perempuannya dalam tangkapan svspek roog0l itu.

“Tanpa keberanian dan keberanian Bux, tidak mungkin kita dapat menangkap peroog0l ini,” kata jurucakap pihak berkuasa Sindh, Murtaza Wahab.

Mereka mengesyorkan agar Bux diberikan penghargaan tertinggi polis selain membiaya pendidikan anak perempuannya serta wang tunai sebanyak Rs1 juta (kira-kira RM26,000).

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu