Connect with us

Malaysia

Bapa ‘Setan’, Sanggup R0G0L anak usia 8 Tahun depan Isterinya sendiri

Published

on

Bapa 'Setan', Sanggup R0G0L anak usia 8 Tahun depan Isterinya sendiri

MALAYSIA: Kota Kinabalu: Seorang bapa layak digelar ‘setan’ selepas tergamak meR0G0L anak perempuan kandungnya yang berusia lapan tahun sejak Mac hingga Jun lalu.

Lelaki berusia 45 tahun itu dipercayai meR0G0L mngsa sekitar bulan Mac sehingga Jun di rumah sewa keluarga berkenaan di tingkat dua rumah kedai di Inanam, di sini.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, kejadian terbongkar selepas mngsa yang dihantar ke sebuah asrama pelajar mengadu kepada penjaga asrama berkenaan.

Menurutnya, mngsa dihantar oleh ibu bapanya ke asrama yang menawarkan tempat tinggal percuma untuk pelajar sejak Julai lalu berikutan keadaan ibu bapanya tidak mempunyai sebarang pekerjaan dan tiada tempat tinggal yang tetap.

“Siasatan awal mendapati, mngsa mengadu dia diganggu secara seksual oleh saspek ketika tinggal bersama keluarganya di rumah sewa berkenaan.

“Malah ketika kejadian berlaku, mngsa dikatakan menjeerit meminta tolong namun ibunya tidak dapat membantu kerana lvmpvh dan menggunakan kerusi roda,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Habibi berkata, siasatan turut mendapati ibu mngsa juga sering dipvkvl menyebabkan mereka sekeluarga menjadi taakvt dan travma kepada saspek.

Menurutnya, hasil ujian saringan air kencing yang dijalankan terhadap saspek turut didapati positif dalam aktiviti pengambilan dadah.

“Saspek kini ditahan reman manakala mngsa dirujuk ke Hospital Wanita Dan Kanak-Kanak Sabah (HWKKS) untuk membantu siasatan lanjut bagi proses pendakwaan.

“Siasatan lanjut masih diteruskan mengikut Sksyen 376 (3) Kanun Kesksaan yang mempervntukkan hvkvman pnjara maksimum 30 tahun dan 10 sebatan maksimum, jika sabiit kesaalaahan,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu