Connect with us

Malaysia

Bayi 47 Hari Maut Dideera Ibu Bapa

Published

on

Bayi 47 Hari maut didera Ibu Bapa

MALAYSIA: BUKIT MERTAJAM : Bayi berusia 47 hari yang maut dipercayai akibat dideeraa ibu bapa sendiri mengalami kecedeeraaan di seluruh badan termasuk di bahagian kem4lvan.

Laporan awal bedah siasat mendapati, bayi perempuan berkenaan mengalami patah pada rusuk kiri dan kanan, selain lengan kanan dan peha kiri.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid bahagian luaran tubuh mngsa juga terdapat kesan lebam dan melecet di seluruh tubuh mngsa.

“Punca keceedeeraan luaran disebabkan objek tumpul dan keras seperti lantai, dinding dan pintu termasuk juga perbuatan cubit dan hentakan.

“Bedah siasat juga mendapati terdapat keceedeeraan dalaman akibat hentakan kuat sehingga pendarahan berlaku di organ dalaman seperti otak,” katanya dalam kenyataan.

Terdapat juga kesan gigitan pada kedua-dua belah tangan mngsa namun bayi berkenaan maut akibat pendarahan dalam kepala.

Tambahnya Nik Ros Azhan, ujian saringan air kencing terhadap ibu bapa bayi berkenaan mendapati mereka bebas daripada pengaruh dadah.

Ibu bapa bayi malang berkenaan yang berusia 22 tahun itu direman tujuh bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Mngsa meninggal dunia ketika dibawa bapanya untuk mendapatkan rawatan di Hospital Seberang Jaya kira -kira jam 10.45 pagi, Khamis lalu.

Sementara itu, ibu bapa kepada bayi terbabit direman tujuh hari hari ini bagi membantu siasatan berkaitan bayi perempuan mereka itu.

– AstroAWANI

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu