Connect with us

Malaysia

Bvnvh Bakal Ibu Mertua, PDRM Berjaya Menaahan Lelaki Ini dan Pvnca Dideedahkan

Published

on

Bvnvh Bakal Ibu Mertua, PDRM Berjaya Menaahan Lelaki Ini dan Pvnca Dideedahkan

MALAYSIA: Kota Marudu: Lelaki yang meeneetak bakal ibu mentuanya sehingga maat1i di Kampung Kuyuh, Pitas, di sini, kelmarin akhirnya diitaahaan selepas keluar daripada lokasi persembvny1annya, malam ini.

Difahamkan, lelaki itu bersmbvnyi di kawasan hutan di Kampung Binanjar, Paitan, namun keluar daripada persembvny1annya kerana kel4paaran.

Lelaki berusia 29 tahun itu ditahan kira-kira 8 malam oleh sepasukan pegawai dan anggota polis Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Marudu di sebuah rumah di kampung itu.

Ketua Polis Daerah Kota Marudu Superintendan Mohd Izaan Abdullah berkata, selepas kejadian di Pitas, saspek terbabit mel4r1ikan diri ke Kampungnya di Paitan.

Katanya, selepas tiba di kampung, saspek dikatakan menymbvny1kan diri di dalam kawasan hutan di tepi kampung berkenaan.

“Kami menjalankan pemantauan di kawasan hutan itu sejak kelmarin dan saspek dikesan memasuki rumah seorang saudaranya.

“Rumah itu disrbv dan akhirnya saspek berjaya ditahan 8 malam tadi (hari ini),” katanya dalam kenyataan media, sebentar tadi.

Mohd Izaan berkata, saspek dipercayai masuk ke rumah itu kerana kel4p4ran.

“Saspek dibawa ke IPD Kota Marudu untuk tindakan lanjut.

“Kes disiasat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnvh,” katanya.

Dalam kejadian 11.15 malam kelmarin, ibu kepada tunang saspek lelaki berkenaan dikenali sebagai Habibah Abungon, 68, maat1i ak1ibat diteeet4k.

Dalam kejadian itu, empat sekeluarga yang berada di rumah turut cedera dis3r4nng saspek yang meng4m4k selepas dikatakan enggan memvtvskan tali pertunangannya.

Pvtvs tunang, lelaki 4mvk teet4k bakal ibu mentua hingga ma4t1i

Sebelum ini akhbar melaporkan Kota Marudu: Episod pvtvs tunang seorang wanita bera4khir tr4g3d1i apabila ibunya maat1i dit3t4k tunangnya sendiri dalam kejadian di Kampung Kuyuh, Pitas, malam tadi.

Dalam kejadian jam 11.15 malam itu, mngsa dikenali sebagai Habibah Abungon, 68, m4at1i aki1b4at kec3d3r4an p4r4h selepas dis3r4ng saspek bers3nj4takan p4r4ng.

Difahamkan, selain ibunya yang maavut, mngsa, adik dan bapanya yang berada di rumah itu turut mengalam1i kec3d3r4an selepas dis3r4ng saspek berusia 29 tahun itu.

Ketua Polis Daerah Kota Marudu, Superintendan Mohd Izaan Abdullah berkata, siasatan awal mendapati, saspek datang ke rumah tunangnya untuk mengajaknya balik ke kampung di Paitan.

Bagaimanapun katanya, wanita terbabit tidak menurut permintaannya dan memaklumkan mahu memvtvskan pertunangan.

“Ak1ibat itu, saspek bert1ndak agr3s1f dan meng4mvk dengan menggunakan p4r4nng.

“Antara yang c3d3r4 adalah tunang saspek sendiri bersama adik dan bapanya. Semua mngsa yang c3d3r4 berusia 24 hingga 65 tahun,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mohd Izaan berkata, hasil pemeriksaan di tempat kejadian mendapati, m4yy4t m4ngs4 yang maavt terlentang di bahagian dapur dengan k3s4n d4r4h di atas lantai.

Katanya, semua mngsa yang c3d3r4 pula sudah dihantar ke Hospital Pitas untuk raw4tan lanjut.

“Siasatan masih diteruskan dan usaha meng3s4n saspek sedang giat dijalankan. K3s disiasat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana memb0n0h,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu