Connect with us

Malaysia

Civm mulot, Alasan Dipaksa oleh bekas kekasih dipertikai Wargamaya

Published

on

MALAYSIA: Semalam telah tersebar atau tular sebuah video 2 remaja lelaki dan perempuan bercivm mulut di tempat awam. Rupanya remaja perempuan tersebut merupakan anak kepada seorang penyanyi terkenal suatu masa dahulu.

Walaupun masih lagi berdvk4 dengan kem4t1an ibu mentua pada Rabu, penyanyi Nora Ariffin sekali lagi berdepan dengan dug4aan apabila sebuah video remaja perempuan bersama kekasih sedang bercivm tersebar.

Tidak mahu berselindung apabila namanya dikaitkan, penyanyi Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Ariffin, 47, mengakui remaja perempuan tersebut adalah anak ketiganya iaitu Putri Nur Dahlia.

Kesal dengan tindakan tersebut, Nora berharap anak perempuannya yang kini berusia 14 tahun itu belajar daripada kesilapan dan berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik pada masa hadapan.

Benar itu anak saya

‘Iya… Itu anak saya’

Penyanyi Nora Ariffin mengaku remaja perempuan dalam video aksi bercvmbvan yang ketika ini viral di media sosial adalah anaknya.

Kesal dengan apa yang berlaku, Nora atau nama sebenar, Wan Norafizah Ariffin, 47, berharap 1ns1den itu dapat menjadi pengajaran buat anak ketiganya itu untuk menjadi insan yang lebih baik.

‘Allahuakbar, dengan penuh rasa terk1l4n, saya mengaku itu adalah anak saya. Sebagai ibu, saya cuba yang terbaik untuk mengajar dan membimbing dia mengikut apa yang termampu dalam kapasiti terbatas.

“Tetapi hendak buat macam mana, saya sudah berusaha sehabis baik untuk mendidiknya.

“Saya berdoa semoga dia belajar daripada kes1l4pan untuk menjadi insan yang lebih baik sekali gus meneruskan kehidupan tanpa perlu menoleh ke belakang… Insya-Allah,” katanya BH Online.

Warganet kecoh apabila video memaparkan aksi sepasang remaja bercvmbvan v1r4l, sejak beberapa jam lalu.

Selepas tersebarnya video itu, warganet bukan sahaja mengecam remaja perempuan terbabit, malah, Nora yang popular dengan lagu Di Persimpangan Dilema turut terkena tempiasnya.

Nora menambah, dia percaya dalam meniti kehidupan, setiap insan tidak terlepas daripada membuat kes1l4pan termasuk d4r4h dag1ngnya sendiri.

“Sebagai manusia, kita tidak boleh lari daripada silap. Dia masih muda dan masih ada banyak perkara yang harus dipelajari serta kehidupan yang harus diterokai.

“Kepada semua, saya harap, buat masa ini, anda dapat memberikan anak saya ruang dan ketenangan,” katanya.

Saya tak sanggup nak tumbuk dia ke apa tapi saya m4r4h dia selepas video itu, kami dah putus.

Sejak Rabu, sebuah video yang memperlihatkan pasangan remaja bercumbuan di tempat awam menjadi perbualan hangat netizen di laman sosial.

Dalam pada itu, Putri Nur Dahlia menerusi laman Twitter miliknya membalas komen netizen dengan mengatakan dia dipaksa oleh bekas kekasihnya untuk melakukan perbuatan tidak senonoh itu.

Dakwa Putri Nur Dahlia, bekas kekasihnya secara tiba-tiba bertindak sedemikian sehingga menyebabkan dirinya terkaku dan tidak dapat berbuat apa-apa.

Putri Nur Dahlia mengakui dirinya dipaksa oleh bekas kekasih untuk melakukan aksi tersebut.

“Saya dipaksa… dalam video itu pun boleh nampak saya ke belakang, saya cuba mengelak. Selepas benda itu berlaku saya macam duduk diam sebab saya malu dan tak tahu nak buat apa.

“Saya tak sanggup nak tumbuk dia ke apa tapi saya marah dia selepas video itu, kami dah putus. Demi Allah selepas video itu, saya marah dia sebab sebelum itu saya sudah kata tidak mahu melakukannya.

“Nak tolak macam mana lagi saya terkejut. Kalau korang dalam situasi sama dengan kekasih korang yang korang dah nasihat banyak kali jangan buat macam itu dan dia dah tarik muka ke mulut, nak buat apa, nak tumbuk pun masa saat itu tak terfikir,” tulisnya.

Anak Perempuan Nora Jadi Bualan Hangat

Lebih mengejutkan, remaja perempuan di dalam video merupakan salah seorang anak perempuan kepada penyanyi terkenal Nora Ariffin iaitu Putri Nor Dahlia.

Ujian Allah, Nora dah buat yg terbaik

Kesian lihat Nora, luka kehilangan insan yang tersayang pun masih belum sembuh lagi, datang pula ujian baru dalam hidupnya. Semoga terus kuat sis!

Ibu Mertua Nora Meningg4l Dunia

Dalam pada itu, Nora turut berkongsi satu khabar yang menyedihkan yang mana ibu mertuanya Nora Abdullah telah meninggal dunia pada pagi Rabu. Menerusi hantaran di laman Instagram, Nora memohon agar pengikutnya dapat mendoakan roh ibu kepada Allahyarham suaminya Johan Nawawi itu di tempatkan dalam kalangan orang beriman.

Untuk rekod, anak kedua Nora yang juga penyanyi Muhammad Syakir Alif Johan meninggal secara mengejut di kediaman mereka pada 14 Disember lalu manakala pada 24 Mac 2017 Nora telah kehilangan suami tercinta, Johan Nawawi.

Dipertikai Wargamaya

Di media sosial pula ramai yang mengatakan bahawa video tersebut tidak nampak seperti terpaksa namun lebih kepada suka rela.

Ha apa pandangan anda selepas tengok video tersebut berikan pandangan anda semua di ruangan komen di facebook ya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu