Connect with us

Malaysia

Cuba Ro gol Anak Tiri, sebelum campak dari tingkat 4 kerana mngsa Menjerit

Published

on

Cuba Ro gol Anak Tiri, sebelum campak dari tingkat 4 kerana mngsa Menjerit

MALAYSIA: Kuala Lumpur: Kanak-kanak berusia empat tahun ma ut dipercayai dicampak dari tingkat empat apartment di Danau Kota, di sini, hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenyah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 8 pagi.

“Siasatan mendapati, saspek warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mero gol salah seorang anak tirinya yang sedang tidur di ruang tamu namun cuba dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain berusia 19 hingga 29 tahun.

“Berang dengan kejadian itu, saspek menga muk dan memu kul serta menghen tak kesemua mngsa yang ada di dalam rumah berkenaan,” katanya.

Nik Ros Azhan berkata, isteri dan anak-anak cuba menyelamatkan diri dan keluar dari rumah untuk mendapatkan bantuan jiran dan pengawal keselamatan.

“Melihat mngsa menjerit dan meminta tolong, saspek kemudian mengangkat mngsa, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan mencampaknya keluar.

“Saspek turut melompat keluar melalui tingkap yang sama.

“Saspek yang cedera tidak dapat melarikan diri dan ditangkap oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

“Saspek dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan sebelum ditahan bagi membantu siasatan mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksan,” katanya.

Baling telefon sebelum campak budak

Kuala Lumpur: “Saya lihat saspek membaling telefon pintar terlebih dahulu sebelum mencampak Adam yang berusia empat tahun dari kediamannya di tingkat empat,” kata Idayu Ismail, 24.

Idayu adalah saksi kejadian yang turut sama membantu menyelamatkan seorang wanita yang juga ibu tiri daripada dipukul saspek.

Menceritakan kejadian, Idayu berkata, pada 7.40 pagi, dia terdengar bunyi bising dari tingkat atas kediamannya itu.

“Namun selepas itu saya melihat jiran saya menarik ibunya dalam keadaan berlumuran darah dan dalam keadaan berbogeel di tangga hadapan rumah saya.

“Saya dan keluarga menyelamatkan wanita itu namun tidak lama kemudian saya melihat saspek yang juga dalam keadaan bogeel membaling telefon pintar dari tingkat atas,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, di sini, hari ini.

Menurutnya, saspek kemudian mencampak kanak-kanak lelaki berusia empat tahun di bahagian bawah.

“Kanak-kanak itu memang kami kenali sebagai Adam. Keadaan panik saya kemudian menghubungi polis.

Katanya, sebelum kejadian tidak ada perkara aneh termasuk malam sebelum kejadian.

“Sebelum ini keluarga mereka tidak pernah bergaduh dan selalu turun ke bawah untuk berekreasi,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenyah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, saspek cedera selepas turut melompat keluar melalui tingkap sama dan ditangkap oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

Katanya, siasatan mendapati, saspek warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mero gol seorang anak tirinya namun dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain.

Kes disiasat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksan.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu