Connect with us

Malaysia

Daie Syed mula deedah Hubungan dengan Ayah tidak baik sejak 2016

Published

on

Daie Syed mula deedah Hubungan dengan Ayah tidak baik sejak 2016

MALAYSIA: Kuala Lumpur: Pendakwah muda, Da’i Syed mendedahkan hubungan dengan bapanya, Syed Mohammad Shaiful sudah keruh sejak 2016.

Syed, 25, atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful berkata, hubungan mereka mula ‘paanaas’ apabila dia terbabiit dalam program realiti Da’i kerana tidak mendapat restu.

“Keadaan sebenar hubungan semasa antara kami adalah perkara peribadi yang perlu disimpan oleh saya.

“Cukuplah sekadar saya menyatakan bahawa ayahanda saya sudah lama mennggalkan ibu saya sejak 2017, lantas berpindah ke Kaherah, Mesir.

Hubungan kami berdua kervh seawal tahun 2016 apabila dia tidak bersetuju dengan pilihan kerjaya saya untuk menyertai program Da’i.

“Namun, atas rasa hormat seorang anakanda kepada ayahandanya, saya terima nasihat yang diberikan itu dengan hati yang terbuka,” katanya.

Terdahulu, Syed Mohammad Shaiful menerusi hantaran di Facebook (FB) meminta Syed mennggalkan dunia selebriti sekiranya dia benar-benar bersaalaah.

Ia susulan dakwaan seorang individu di Twitter yang mendakwa rakannya mengalami travma selepas menjadi mngsa roo gol Syed.

Malah Syed Mohammad Shaiful mengakui sudah lama mendengar berita bvrvk mengenai anaknya selain mengabaikan segala mesej yang dihantar sejak dua tahun lalu.

Dalam pada itu, Syed menjelaskan dia bakal memfaiilkan saman fiit nah terhadap individu yang menyebarkan dkwaan terbabit di Twitter.

“Saya dengan ini menuntut supaya pengguna akaun Twitter berkenaan untuk memaadaam segala kenyataan yang bersifat fit nah, ditokok tambah, disebarkan dan ditujukan kepada saya sama ada secara langsung atau tidak langsung dengan kadar segera

“Permohonan maaf secara bertulis kepada saya juga perlu dilakukan bagi memperbetulkan keadaan. Permohonan maaf ini kemudiannya perlu disebarkan dengan cara sama fit nah ke atas saya disebarkan.

“Sebarang kedeg ilan oleh mana-mana pengguna akaun Twitter yang berkenaan, akan saya terima sebagai pelawaan bagi saya memulakan tind akan saman fit nah di mahkamah terhadap mereka,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan Syed Shah Iqmal membuat laporan di Balai Polis Mutiara Damansara, Petaling Jaya jam 5.45 petang semalam berhubung dkwaan itu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu