Connect with us

Malaysia

Lelaki ini tegvr Peguam dan Sokong Eira Aziera, Tvduh Suharnizan Mulut Puaka. Ini Respon Zabetha

Published

on

Lelaki ini tegvr Peguam dan Sokong Eira Aziera, Tvduh Suharnizan Mulut Puaka. Ini Respon Zabetha

MALAYSIA: Susulan dari itu juga seorang peguam bernama Nor Zabetha tampil mahu menghulurkan bantuan guamannya.

Pada minggu yang lalu, tular klip video seorang wanita bernama Suharnizan menjadi mngsa hiinaan dan ‘b0dy $ham1ng’ usahawan kosmetik Eiira Aziera yang hangat diperkatakan ramai.

Meskipun Suharnizan tidak dapat menggunakan khidmat Zabetha atas faktor jarak, namun Zabetha tetap mengikuti perkembangan kes membabitkan Suharnizan dengan berkongsi beberapa hantaran di laman media sosial Facebook.

Hantaran Terkini Di FB Beliau

Ini telah diletakkan dibawah gambar anak saya di dalam cable car.

Beginilah, hantarlah berapa banyak kali pun ‘Cyber troopers’, saudara-mara, followers, blogger upahan. Saya tidak akan membuat permohonan maaf kepada Iera. Kenapa saya yang perlu memohon maaf kepada dia? jelasnya lagi

Apa saya buat pada dia? Semua yang berlaku ini bermula daripada siapa? Kes kedai 35 di Melaka siapa puncanya? Kes memaak1i h4mun Suharnizan juga siapa yang puncanya?

Dalam klip video oleh iera terhadap Surhanizan, bermula dengan soalan Surhanizan “Sis, live ada Klubna Laleh dekat tepi, buat live makan, masak, makan ubat kurus tula ya?”

Bagaimana soalan begini, dibalas dengan kata mak1ian dengan menyamakan orang dengan seekor b4bi. Dikatakan anak h4ram. Soalan yang tiada mak1ian, dibalas dengan kata-kata pengh1inaan begini??

Yang pentaksub ini, seriously laa. Benak sangatkah pemikiran sampai langsung tidak nampak? Buta sangatkah mata sampai tidak dapat buntuk memzakan antara batil dan benar?

Katanya hendak mendoakan kecelakaan saya setiap hari sehingga saya tarik balik tuntutan. Ni bang oi? Siapa peguam yang mewakili Surhaniza ini?

Awak ni dah salah rumah. Bukan saya mewakili dia. Sudah terang dan jelas saya tulis status yang saya tidak mewakili Suharniza. Suharniza maklumkan yang dia ada peguam sendiri.

Jangan awak menyalah gunakan konsep doa. Doa pada Allah ini, tidak mendoakan keceel4kaan orang. Allah itu Maha Mengetahui. Maha Mengasihani. Semoga Allah membuka hati kepada manusia yang begini supaya sedar.

Kenyataan Zabetha Di Facebook Beliau

Tak payah hantar geng suruh saya jangan samn atau tarik balik tuntutan samn.

Saya bukan peguam kes Surhanizan pun. Dia sudah ada peguam yang mewakilinya. Kalau geng-geng pentaksub hendak membela sekalipun.

Kata pentaksub, iera tak ada salah apa. Kalau tak salah, tak payah gertak peguam tarik balik kes. Tak payah hantar ‘cyber troopers’ untuk menaakvtkan. Kalau betul, lawnlah dekat mhkamah.

Pentaksub; kata betul sangat. Pentaksub rasa dia teraniaya. Takkanlah kalau sudah tak salah atau teraniaya takut hendak ke mhkamah.

Pakai geng ramai-ramai, main ugvt-ugvt melalui sosial media ini, macam peraangai g4ngsteer. Alang-alang hendak membuuli. Baik, sekarang saya akan ambil tindakan dan ikut saluran uvndang-uvndang yang betul.

Jom! Saya ajar. Saya mula-mula hendak duduk diam-diam dan tenang-tenang saja. Makin mencaabar. Jangan dengan pemula punca ini semua sekali saya samn.

Credit: awatttsyeikhh

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu