Connect with us

Malaysia

(Video) G4duh di Kelab Malam, Wargamaya Persoal Ketua Polis Johor

Published

on

(Video) G4duh di Kelab Malam, Wargamaya Persoal Ketua Polis Johor

MALAYSIA: Semalam telah tular di media sosial mengenai 3 LELAKI DIT4H4N TERL1B4T PERG4DvH4N DI KELAB MALAM

JOHOR BAHRU – Polis Johor men4han tiga lelaki tempatan kerana terl1bat dalam satu perg4dvhan di sebuah Kelab Malam Kingdom, Taman Ungku Tun Aminah, Skudai, malam kelmarin.

Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, tiga lelaki berkenaan yang berusia 21 hingga 28 tahun ditahan di Skudai pukul 7 petang tadi.

“Usaha mengesan saki baki yang terl1bat sedang dilakukan. Polis sebelum ini menerima satu video yang tular jam 6.30 semalam yang melibatkan pergaduhan di kelab malam itu dan di kaki lima kedai berhampiran.

“Pergaduhan itu berlaku pada 11.45 malam, pada 4 Januari lalu yang berpnca daripada salah seorang teman wanita pengunjung diganggu.

“Ini menyebabkan kekeec0han dan dan pengunjung yang lain mengambil kesempatan sehingga terjadi pergadvhan sesama mereka,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Siasatan dilakukan di bawah Seksyen 148 Kanun Kesksaan dan Sksyen 324 Kanun Kesksaan.

Jelasnya, pihak polis sedang melakukan siasatan sekiranya terdapat elemen k0ngsi geelap terl1bat dalam kejadian tersebut.

Susulan itu, pihak polis melakukan seerbuauun di kelab hiburan itu pada jam 10 malam tadi dan mermpas peralatan muzik.

Pemilik premis berkenaan diambil tindakan di bawah Sksyen 6(2) Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan Negeri Johor 4/98 kerana beroperasi tanpa leeseen hiburan.

“Ini termasuk melnggr Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Sebelum ini premis ini pernah diambil tindakan yang sama sebanyak empat kali di bawah enakmen hiburan,” ujarnya.

Pihak polis menasihatkan mana-mana pusat hiburan mematuhi SOP yang sedang berkuat kuasa dan tidak akan bertolak ansur untuk mengambil tindakan terhadap mereka yang ingkar. – VOICE

Wargamaya

Banyak lagi komen-komen yang mempersoalkan PDRM Johor. Mereka mengatakan mengapa hanya 3 orang sahaja ditaahan dan bagaimana kelab tersebut boleh terleepas.

Selain itu, wargamaya juga mengatakan bahawa betapa ramainya Melayu dalam kelab tersebut dengan bangga dikelilingi oleh air seetan.

Negara yang semakin dilan da mus1 bah ini semakin hari semakin di k otorkan dengan perangai manusia yang duduk berhibur tak ingat akhirat.

Sumber: VOice/MalaysiaGazette/Facebook

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu