Connect with us

Malaysia

Ditegur Oleh Penceramah dan Wargamaya, Ini Jawapan Shuib Sepahtu

Published

on

Ditegur Oleh Penceramah dan Wargamaya, Ini Jawapan Shuib Sepahtu

MALAYSIA: Sejak semalam telah tvlar sedvtan video Sepahtu Reunion dengan 4ksi Shuib Sepahtu dipersoal oleh wargamaya.

Perkara ini mula mendapat perhatian wargamaya selepas seorang Penceramah bebas memprt1kaikan apa yang telah dilakukan oleh Shuib.

“Ni apa punya jiijiik lawak yang kau buat?!”

Baru-baru ini seorang penceramah bebas, Akhi Fairuz Al-Jengkawi memuat naik sedutan video satu rancangan komedi tanah air memaparkan seorang pelawak terkenal sedang ‘mengukur kelapa’ dengan gaya yang ‘over’.

Kalau korang terlepas untuk baca semalam korang boleh baca balik artikel yang dikongsikan.

“Apa punya jijik lawak kau buat” – Penceramah Tegur Program Komedi

Tiada niat..- Kata Shuib

PELAWAK dan penyampai radio H0t FM, Shuib Sepahtu tampi membuat permohonan maaf secara terbuka selepas aksinya memarut kelapa pada program Sepahtu Live Reunion didkkwa berunsur luu ccah.

Shuib berkata, dia sama sekali tidak berniat sebegitu melainkan hanya untuk melawak.

“Minggu lepas di Sepahtu Reunion pada hari Khamis, ada satu babak tu saya buat memarut kelapa.

“Jadi babak tu dah jadi k0ntr0versi pula. Jadi di sini saya dengan rendah dirilah nak memohon maaf kepada mereka yang terasa hati, kepada mereka yang rasa babak tersebut tidak patut dilakukan.

“Saya nak beritahu, ikhlas daripada hati saya, ketika melakukan babak itu, saya tidak ada maksudkan apa-apa. Tak ada nak pergi ke luuccah ke, tak ada.

“Saya hanya nak buatkan orang ketawa sahaja. Tiada niat apa-apa. Tapi itulah, kalau kata ada yang terasa hati, saya minta maaf banyak-banyak,” katanya.

Menerusi video dimuat naik di Instagram, Shuib yang juga suami kepada penyanyi, Siti Sarah berjanji untuk tidak mengulangi perkara sama.

“Insya Allah, ke depan saya tidak akan buat lagilah benda-benda yang macam itu,” katanya yang turut meminta ramai agar terus menyokong program lawak berkenaan.

Pada bulan 10 yang lalu Shuib telah terpaaliit dengan isuu pengvbahan wang haaraam. Beliau membantu banyak dalam kes tersebut sehingga beberapa taiikuun besar berjaya di taahhaan oleh SPRM dan PDRM.

Pengurusan sahkan Shuib Sepahtu, Sarah dipanggil SPRM

KUALA LUMPUR: Pengurusan pasangan selebriti Shuib Sepahtu dan Siti Sarah Raissuddin, mengesahkan kedua-dua mereka dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke ibu pejabat agensi itu di Putrajaya, hari ini.

Jurucakapnya, Nana Mohamad Rom, dalam satu kenyataan ringkas kepada Astro AWANI malam ini, bagaimanapun berkata, hanya keterangan Shuib diambil, manakala Sarah hanya menemani suaminya.

“Buat masa ini pihak kami tidak dapat mengeluarkan apa-apa kenyataan rasmi berkenaan perkara tersebut untuk tidak mengganggu siasatan pihak SPRM bagi menghormati sistem perundangan negara kita.

“Namun apa yang kami dapat pastikan adalah kerjasama sepenuhnya telah diberikan kepada pihak SPRM untuk membantu siasatan.

“Setakat ini, ini sahaja penjelasan yang dapat kami berikan berkenaan isu ini kerana pihak kami turut masih menunggu perkembangan selanjutnya dari pihak SPRM,” katanya dalam kenyataan itu.

Terdahulu, Astro AWANI melaporkan sepasang suami isteri yang juga selebriti dipercayai telah dipanggil oleh SPRM pada Khamis, dipercayai untuk membantu siasatan kes pengubahan wang haaraam.

Mereka dilaporkan hadir ke ibu pejabat SPRM, Putrajaya pada tengah hari Khamis untuk diambil keterangan membabitkan perniagaan yang diusahakan mereka.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu