Connect with us

Malaysia

Seorang dari “Isarb Clan” dikaitkan dengan Youtuber Terkenal Mencab0l dan Mer4ba ?

Published

on

MALAYSIA: KOTA BHARU: Polis menahan seorang pencipta kandungan di YouTube (YouTuber) terkenal selepas dipercayai menca bul seorang pelajar universiti dalam kejadian di sebuah inap desa di Kubang Kerian, di sini empat bulan lalu.

Kejadian pada 2 Ogos lalu itu dipercayai berlaku ketika saspek menjalankan penggambaran drama YouTube di inap desa tersebut.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, siasatan mendapati saspek merupakan penerbit dan pengarah drama tersebut yang ditayangkan menerusi saluran YouTube miliknya.

Katanya, siasatan lanjut mendapati, mngsa yang berusia 24 tahun telah dihubungi oleh rakannya dan menawarkan untuk berlakon drama arahan saspek dengan bayaran RM600.

“Selesai menjalani penggambaran di inap desa itu, saspek telah mengajak mngsa yang berasal dari Jalan Dusun Muda di sini untuk tidur di situ dengan alasan masih terdapat sesi penggambaran pada esok hari.

“Semasa mngsa berseorangan di dalam sebuah bilik tidur, saspek telah masuk ke dalam bilik itu sebelum bertindak mencium, memeluk, meraba bahagian dada dan kemaluan mngsa,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurut Abdul Rahim, saspek turut melakukan o n a n i sebelum meman cutkan air ma ninya ke muka mngsa.

Katanya, selepas empat bulan, mngsa tampil membuat laporan polis di Ibu pejabat Polis Daerah Kota Bharu sini selepas terbaca mengenai kes yang melibatkan pendakwah selebriti dan merasakan kejadian sama berlaku kepadanya.

“Ujian saringan air ken cing mendapati saspek negatif daripada penyalahgunaan da dah dan tiada sebarang rekod jnayah. Saspek akan dibawa ke mahkamah untuk proses re man esok,” katanya.

Kes disiasat mengikut Sksyen 354 Kanun Kesksaan kerana menca bul. – UTUSAN ONLINE

Perkara ini di de dahkan di Facebook pada mulanya

Secara umumnya perkara ini mula ter bong kar apabila seorang talent mende dahkan dia menjadi mngsa kepada seorang youtuber terkenal ketika berlakon di Kelantan.

Dia telah membuat satu thread panjang mengenai perkara tersebut yang mana korang boleh baca di atas.

Ada yg dkwa salah seorang dari Isarb Clan terli bat

Melihat kepada komen yang diberikan wargamaya di salah sebuah video di youtube. Ada yang mndk wa bahawa Isarb Shah ter li bat dalam perkara tersebut. Namun salah seorang lagi pengguna menafikan kerana mengatakan bahawa Shah elok je buat status di story Instagramnya.

Di facebook juga ada yang mengatakan bhawa mungkin ada yang terlibat dari Isa isarb clan sebab talent biasa tidur di rumah mereka.

Namun apa-apun kami tidak menanggung sebarang tu du han yang dibuat oleh warga maya. Jika dilihat di media sosial ramai lagi sebenarnya yang mengaitkan isarb clan dengan perkara ini. Namun kami akan cuba membuat kemaskini dari semasa ke semasa.

Tetapi setakat pemerhatian kami sehingga artikel ini dibuat, tiada sebarang tanda Isarb clan terlibat kerana beberapa orang dari clan Isarb masih lagi aktif memuat naik story IG mereka tanpa menunjukkan salah seorang dari mereka dithn oleh pihak Polis.

Semoga pihak Isarb clan dapat membuat penjelasan mengenai perkara ini agar tiada lagi tu du han dilmparkan kepada mereka.

SUmber:Facebook/Youtube

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu