Connect with us

Malaysia

Isu B0dyShaming. Ini Penjelasan Usop H1na Badan dan Respon Sherry Alhadad

Published

on

MALAYSIA: Bintang Big Stage 2020 (BS2020) Usop memohon maaf secara terbuka apabila terlnjur meneegur bentuk badan pengacara Sherry Alhadad di pentas akhir konsert BS2020.

Usop atau nama sebenarnya, Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor, 23, memohon maaf jika gvravannya itu disaalah anggap oleh Sherry dan orang ramai.

“Sebenarnya saya nak cakap, tadi saya ada terlepas cakap. Saya harap semua orang tak teerasa. Sebelum apa-apa yang orang cakap pada saya dan kak, saya minta maaf,” ujar Usop secara langsung di atas pentas selepas selesai mempersembahkan lagu keduanya, sebentar tadi.

Sherry pula menggangap perkara itu sekadar guravan dan tidak mengambil hati terhadap ketelnjuran kata Usop terbabit.

“Takpe, kami faham Usop bergurau. Akak pun faham itu sekadar gvrauan,” ujar Sherry.

Pada malam minggu akhir program tersebut, Usop yang mempersembahkan lagu Arjuna nyanyian asal Dewa 19 menerima kecaman apabila secara tidak sengaja bergvrau mengenai badan Sherry sehingga netizen menganggap penyanyi itu melakukan ‘b0dy shaming’.

Usop turut mempersembahkan lagu Peluang Kedua nyanyian asal penyanyi Nabila Razali.

Selain Ucop, empat orang peserta iaitu Qody Rany, Fadh Majid, Azzam Sham dan Dinie Rashid bersaing di pentas akhir untuk berebut gelaran Big Stage 2020.

Juara Big Stage 2020 akan membawa pulang wang tunai RM100,000, tempat kedua dan ketiga bakal meraih RM50,000 dan RM25,000.

Big Stage 2020 bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 16 Ogos 2020, jam 9 malam di saluran Astro Ria HD (104) dan Astro Ria (124).

Big Stage 2020 ditaja oleh Adabi dengan kerjasama Kinohimitsu selaku penaja bersama.

Kedua-dua pun saling memahami. Jadi kira settle la kata warga maya. Mereka sangat menghargai cara Usop yang pantas meminta maaf selepas sedar kes1lapannya.

Manakala Sherry pula tidak mudah melataah apabila memaafkan Usop dan hanya anggap itu hanyalah gvrauan semata-mata.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu