Connect with us

Malaysia

Lelaki Cekik Isteri hingga “Ma ti”, Sebelum Cuba B un uh Diri

Published

on

Lelaki Cekik Isteri hingga Ma ti, Sebelum Cuba B un uh Diri

MALAYSIA: Kota Bharu: Hubungan sulit dengan lelaki lain dipercayai motif utama seorang lelaki mencekik isterinya sehingga m a ut, semalam.

Dalam kejadian jam 12 tengahari di Kampung Liak, Pos Brooke, Gua Musang, mangsa yang juga etnik Orang Asli, Huda Sudin, 38, meni nggal dunia aki bat dice kik suaminya dipercayai selepas berlaku perselisihan faham di rumah mereka.

Ketua Polis Kelantan Datuk Shafien Mamat berkata, selepas mence kik isterinya, suspek berusia 45 tahun cuba mem bu nuh diri dengan mi num racun rumput.

“Hasil siasatan mendapati, saspek ma rah dan tidak berpuas hati apabila mendapat tahu isterinya mempunyai hubungan dengan lelaki lain.

“Menurutnya lagi, isterinya sering kali melakukan hu bungan dengan lelaki itu yang juga dari kampung sama.

“Selepas men ce kik isterinya hingga m a ti, saspek keluar membeli mi nu man ke ras dan mi num supaya ma buk sebelum mene guk ra cun rumput bertujuan membu n uh diri,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kelantan di sini, hari ini.

Shafien berkata, suaspek dibawa ke klinik dan dalam keadaan stabil manakala mngsa pula dirujuk ke Hospital Gua Musang (HGM) untuk proses be dah siasat.

“Saspek ditahan reman selama seminggu bermula hari ini dan kes disiasat di bawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan (KK) kerana mem bu n uh,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu