Connect with us

Malaysia

Lelaki India Maki dan Ludah Pekerja Hanya Didnda RM1000, Punya 3 Rekod Jenaayah Lmpau

Published

on

MALAYSIA: IPOH – Seorang lelaki yang tular di media sosial kerana memaki dan meludah seorang pekerja pasar mini di Lahat, dekat sini, telah dikompaun kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner A. Asmadi Abdul Aziz berkata, lelaki berusia 20 tahun itu diberrkas kira-kira jam 8.45 malam tadi, bagi membantu siasatan.

Menurutnya, tangkapan itu ekoran laporan seorang pekerja pasar mini pada petang Selasa berkaitan kejadian seorang lelaki yang melnggar SOP kira-kira jam 8.40 malam Isnin.

“Apabila ditegur, lelaki tersebut mengeluarkan kata-kata makian serta meludah pengadu. Pergadvhan hampir tercetvs namun sempat dihalang oleh pekerja yang lain,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Pada Selasa, tular di media sosial seorang lelaki memaki hamun dan meludah seorang pekerja pasar mini apabila ditegur tidak memakai pelitup muka.

Kejadian itu telah dirakam oleh seorang pekerja lain dan ditularkan di media sosial.

A. Asmadi berkata, Bahagian Siasatan Jenyah telah melakukan siasatan dan satu kertas siasatan dibuka di bawah Sksyen 160 Kanun Kesksaan/Sksyen 14 Akta Kesalahan Kecil iaitu gaadvh gempar di tempat awam dan berkelakvan aib.

“Tangkapan memiliki tiga rekod jenyah lmpau berkaitan kes jenyah dan tngkapan mengaku dalam keadaan maabvk semasa kejadian itu berlaku,” ujarnya.

Menurutnya, kes itu dianggap selesai dan orang ramai diminta tidak menularkan lagi video rakaman tersebut, kerana ia boleh mendatangkan kemvdaratan dan menggvgat keharmonian.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu