Connect with us

Malaysia

Niat nak jatvhkan Restoren 35, Habis Tutup Periuk Sendiri. Jenama Produk Dedah Siapa Sebenarnya Eira Aziera

Published

on

Niat nak jatvhkan Restoren 35, Habis Tutup Periuk Sendiri. Jenama Produk Dedah Siapa Sebenarnya Eira Aziera

Bagai sudah jatvh dit1mpa tangga, selepas namanya teruk dikec4m gara-gara perbuatan ‘influencer‘ itu dikatakan mengherdi1k seorang penonton di live miliknya dan pemilik restoran 35, akhirnya jenama produk itu sendiri tampil untuk menjelaskan siapakah sebenarnya Eira Azira dalam organisasi produk kurus itu.

Tidak tekejut jika ramai yang beranggapan bahawa Eira merupakan pengasas kepada produk tersebut, namun menerusi status Whatsapp rasmi pr0duk tersebut, ia menunjukkan sebaliknya.

Pr0duk tersebut menyatakan bahawa wanita tersebut hanyalah duta kepada produk tersebut.

Lebih malang lagi, nama Eira Azira dibatalkan kontraknya sebagai duta pr0duk tersebut. Syarikat berkenaan memilih untuk bertindak sedemikian bagi mengelak masaalah pada masa akan datang. Lah…duta je ke..

MAAF TIDAK DITERIMA WARGAMAYA

Benar kata orang, ‘terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata bvruk p4daahnya’ walaupun Eira telah memohon maaf secara terbuka, namun jelas t1indakan itu tidak dapat memuaskan hati dan menyejukkan hati netizen yang sedang ‘pnas’.

Pun begitu, rata-rata netizen berpuas hati dengan tindakan syarikat produk kuurvs tersebut dengan menggugurkan Eira Azira sebagai duta mereka.

Netizen turut berharap pemilihan duta selepas ini lebih berkaliber dan bukan sekadar ‘tangkap mvat’.

SELESAI LUAR MHKAMAH

Boleh selesai di luar mhkamah tapi ada syaratnya..

” Memang nampak dia ada buat permhonan maaf melalui FB, tapi saya rasa maakian yang dibuat pada klien saya adalah lebih lapan minit.

” Kalau dia nak minta maaf, kita akan sediakan skripnya termasuk pengakuan tidak akan buat lagi, tidak akan mengatakan benda neg4tif terhadap klien kami, tuntutan ganti rugi dan sebagainya.

” Kalau perkara itu boleh dipersetujui atau ‘make an offer’ untuk kita selesaikan luar mhkamah.

” Tapi kalau dia seenyap, kita boleh cari dia atau kalau tidak, kita terpksa berjumpa di mhkamah,” katanya.

Mohd Rasheed berkata, pada masa sama, pihaknya meminta PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil t1indakan sewajarnya.

” Terdapat juga akaun FB paIsu yang tiada authorized dari pihak Suhaarniza. Saya tkut ada orang mengaut keuntungan atas kesedihan anak guam saya,” katanya.

Terdahulu, Suhaarnizan yang juga Pesuruhjaya Sumpah membuat laaporan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan, semalam, susulan vdeo tular lsu ‘b0dy shamlng’ yang menerusi FB secara langsung dari seorang personaliti media sosial.

lnsiden berlaku pada 18 Ogos lalu kira-kira jam 10 pagi, dipercayai bermula apabila dia menulis komen ‘Iive masak, live makan-makan, letak produk krus, boleh krus ke?’ menerusi vdeo secara ‘live’ yang dikongsikan rakannya di FB.

Kemudiannya, personaliti terbabit mengeluarkan kata-kata kes4t termasuk memaparkan gambar dan anaknya tanpa pengetahuan serta kebenaran selepas dia meninggalkan komen di ruangan komen personaliti terbabit di media sosiaI.

Pada 14 September, pihak Suhaarnizan dimaklumkan terdapat satu paparan vdeo yang dimuatnaik dan dikongsikan di media sosiaI oleh pentadbir laman FB yang menggunakan nama ‘Makcik Bawang Channel’ dan ‘Makcik Kiah Channel’.

Antara kandungan video selama lapan minit itu memaparkan perkataan bersifat menghiina rupa fizikalnya sehingga tular mencapai ribuan pautan serta komen.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu