Connect with us

Malaysia

Pemandu Camry Putih berjaya dit4han sebentar tadi

Published

on

Maklumat pemandu Camry didedahkan wargamaya, Pemandu Camry Putih berjaya ditahan

MALAYSIA: Hari ini telah tuular satu video yang memaparkan sebuah kereta telah secara tiba-tiba menukar lorong ke lorong keeceemasan sehingga mengaakiibatkan keemaalaangan.

Sikap dan tiindaakan pemandu Toyota Camry putih menggunakan lorong keeceemasan di Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak berhampiran Bentong, Pahang, menyeebabkan kenderaan itu melaanggaar sebuah motosikal, hari ini.

Kejadian itu tular selepas ins1iden berkenaan dirakam menerusi kamera pada bahagian belakang sebuah kereta dimuat naik di media sosial, hari ini.

Dalam rakaman video berdurasi 42 saat itu menunjukkan Toyota Camry berkenaan berada di lorong kiri sebelum sebuah motosikal dilihat melalui di lorong keceemaasaan.

Kereta itu kemudian dilihat memusing ke kiri dan memasuki lorong keceemaasan tanpa menyedari terdapat motosikal sedang melalui laluan berkenaan.

Tindakan pemandu itu menyebabkan motosikal dinaiki seorang lelaki dan seorang wanita itu jatuh.

Malah, pemandu Toyota Camry berkenaan tidak memberhentikan kenderaannya dan terus beredar dari lokasi kejadian.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Bentong Superintendan Yusuf Unis ketika dihubungi memaklumkan pihaknya belum menerima laporan berhubung kejadian itu.


Ada warganet yang telah berkongsikan maklumat mengenai pemandu tersebut. FOO KEE TIAN 831013-05-5551 Toyota Camry WXL 3118 No 451 Felda Lui Timur, Bandar Seri Jempol, 72120 Bandar Baru Serting, Negeri Sembilan

Dengan cerita lelaki tersebut pun telah ditaahaan oleh pihak berkuasa sebentar tadi. Pemandu sebuah kereta jenis Toyota Camry berwarna putih yang menyebabkan keemaalaangan di laluan Karak menghala ke Kuala Lumpur, sekitar jam 3 petang hari ini telah berjaya ditaangkaap.

Ketua Jabatan Siaasatan Dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh@Mohd Daud berkata, pemandu kenderaan itu kini sedang dis1iasat oleh pihak polis.

“Pelaku berjaya di1taangkaap dan siasatan lanjut sedang dijalankan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini.

Petang tadi tular satu rakaman di media sosial apabila sebuah kereta jenis Toyota Camry berwarna putih bertindak melalui lorong keceemaasan sehingga menyebabkan keemaalaangan kepada seorang penunggang dan pembonceng motosikal di laluan Karak menghala ke Kuala Lumpur.

Dua video berdurasi masing-masing seminit itu tular dengan meminta orang ramai menularkannya agar pelaku dapat dikesan dan diserahkan kepada pihak berkuasa.

Sebuah video mempamerkan tindakan pemandu Toyota Camry tersebut cuba memotong kenderaan dengan memasuki sebelah kiri laluan kecemasan sehingga menyebabkan keemaalangan kepada motosikal yang datang dari arah belakang.

Sementara itu, sebuah lagi video mempamerkan berlaku kemaalaangan sehingga mengak1ibatkan penunggang dan pembonceng motosikal melambung ke atas jalan dan dilanggar pemandu kenderaan tersebut yang terus memecut kenderaannya.

Maklumat peribadi pemandu terbabit turut ditularkan orang ramai.

Bagaimanapun, maklumat lanjut mengenai identiti pemandu dan juga kecederaan yang dialami oleh penunggang dan pembonceng motosikal terbabit masih belum diperoleh.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu