Connect with us

Malaysia

Pemandu lori Shopee m a vt tercampak keluar, jatuh 7 meter ke bawah jejantas

Published

on

Pemandu lori Shopee m a vt tercampak keluar, jatuh 7 meter ke bawah jejantas

MALAYSIA: Seorang pemandu lori sebuah syarikat e-dagang m a vt, selepas tercampak keluar dari kenderaannya sebelum ja tvh ke bawah jejantas setinggi tujuh meter, dalam kemalangan di Kilometer 137 Lebuhraya Utara Selatan, berhampiran bulatan Seberang Jaya, di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) ACP Shafee Abd Samad berkata dalam kejadian pukul 3.15 pagi itu, Muhammad Shafiq Abd Razak, 33, dari Mengkuang Semarak di sini dalam perjalanan ke hub penghantaran barang di Pokok Sena, dekat sini sebelum melnggar sebuah motosikal berkuasa tinggi yang ditunggang seorang konstabel polis.

“Pemandu lori itu dipercayai melnggar motosikal sebelum kenderaanya h1l4ng kawalan lalu terbabas ke penghadang jalan dan menyebabkan mngsa tercampak keluar serta terjatuh ke bawah jejantas, lelaki tersebut meng4lam1i kec3dee3r4an p4roh di kepala dan beberapa bahagian badan.

“Manakala penunggang motosikal, Roger Daniel James, 20, yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut turut mengalami c3ed3ra p4r4h di bahagian kepala dan p4t4h kedua belah kakinya,” katanya dalam kenyatan hari ini.

Katanya kedua-dua mngsa dihantar ke Hospital Seberang Jaya dan pemandu lori itu disahkan men1inggal dunia ketika menerima rawatan di situ, manakala penunggang motosikal masih dalam keadaan kr1itiikal.

Beliau meminta kerjasama orang ramai yang melihat kem4l4nngan itu agar tampil menyalurkan maklumat kepada pihak polis kerana setakat ini tiada saksi kejadian yang tampil membantu siasatan malah kawasan tersebut tiada liputan kamera litar tertutup (CCTV).

Sumber: Bernama

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu