Connect with us

Malaysia

PerIkhkan Ckgu lnggeris Digntvng Krja Serta Merta

Published

on

MALAYSIA: PETALING JAYA – Hitz FM menggntung sementara tugas penyampai radio lelaki Hitz FM Sarawak berhubung perbuatannya mentertawakan seorang guru di saluran DidikTV yang dikec4m netizen hari ini.

Hitz FM dalam satu hantaran di laman Faceb0oknya memaklumkan pihaknya mengambil serius akan tndakan penyampai radio berkenaan.

“Hitz komited untuk menghiburkan dan menyampaikan maklumat kepada rakyat Malaysia, dan dengan ikhlas memohon m4af atas keterIanjuran penyampai tersebut.

“Kami ambil serius perkara ini dan akan menjalankan sias4tan dalaman berhubung perkara ini. Buat masa ini, penyampai tersebut akan digntung tugas,” jelasnya.

Terdahulu, gara-gara memuat naik video TikTok menggeIakkan seorang guru bahasa Inggeris, penyampai radio tersebut menerima kec4man hebat daripada netizen.

Video memaparkan penyampai itu mentertawakan aksi seorang guru wanita yang sedang mengajar subjek Bahasa Inggeris untuk saluran DidikTV Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) disifatkan sebagai kurang ajar. – K! ONLINE

VlDEO:

Berikutan penutupan sekoIah ak1bat penularan wbak C0VlD-19 di negara ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil inisiatif melancarkan saluran DidikTV yang sudah mula ditayang sejak beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, terdapat satu slot yang mencvri perhatian warganet yang memaparkan seorang guru sedang mengajar mata pelajaran Sains Tahun 2 dalam bahasa Inggeris.

Ia telah meraih pelbagai maklum balas daripada warganet, dimana kebanyakan daripada mereka menegvr cara penyampaian dan gaya bahasa guru tersebut.

Namun, tndakan seorang lelaki yang dipercayai merupakan seorang DJ radio ini disifatkan agak b1adap sehingga mengundang kec4man warganet di laman sosial.

DJ terbabit telah memuat naik rakaman video memberi reaksi terhadap sesi pengajaran guru tersebut menerusi aplikasi TikT0k.

Apa yang mencetus kemar4han warganet adalah apabila dia dilihat ketawa terbahak-bahak seakan-akan mempersndakan guru berkenaan.

Apa yang kelakar sangat tu?

“@hitzsarawak @hitzdotmy, adakah ini penyampai radio kamu? Kenapa dia ketawakan guru itu? Apa yang dilakukan olehnya adalah sangat saIah,” tulis seorang individu di Twitter yang mendkwa lelaki tersebut adalah seorang penyampai radio.

Difahamkan lagi, setelah mendapat banyak kec4man daripada warganet, video itu telah dip4dam daripada platform media sosialnya kerana dibnjiri terlalu banyak kec4man.

Dek kerana video sudah dip4dam di aplikasi TikT0k, ramai yang meny3rang Instagram peribadi miliknya semata-mata untuk meninggaIkan komen berunsur tegvran dan kec4man.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu