Connect with us

Malaysia

Remaja gagal SPM mohon maaf, “Tiada niat pengaruh” orang supaya tidak belajar

Published

on

MALAYSIA: Berikutan isu muat naik gambar tayang kereta bernombor plat WA 7G tempoh hari, nama pasangan kembar remaja sekali lagi menarik perhatian serta menimbulkan pelbagai reaksi dan kecaman daripada warganet.

Malah, segelintir individu ‘menyekolahkan’ mereka yang mengatakan kegagalan dalam pelajaran bukan sesuatu perlu dibanggakan.

Justeru bagi menjernihkan keadaan, adik pasangan kembar itu Iera Tajudin tampil memohon maaf berkenaan kenyataan tersebut.

Iera atau nama sebenarnya Siti Norsyakirah Tajudin memuat naik sebuah posting di laman sosial Instagram berkongsi kisah hidupnya di samping memohon maaf atas kenyataannya sebelum ini.

Menurut remaja berusia 19 tahun itu, dia bukan lahir dari keluarga senang dan sejak dulu belajar untuk mencari duit dengan melakukan pelbagai kerja.

Bagaimanapun, di pertengahan jalan Iera buat keputusan untuk menyertai dunia perniagaan supaya dapat membantu orang lain mendapat peluang pekerjaan.

Dia tidak berniat langsung untuk menyuruh individu lain tidak belajar akan tetapi tujuan kenyataannya adalah untuk menepis tanggapan negatif warganet bahawa orang yang gagal tidak semestinya gagal selamanya.

“Iera jujur, Iera memang tak pandai dalam pelajaran. Sedih, bila orang salah faham dengan statement Iera haritu.
“Iera cuma nak sampaikan supaya stop negative dengan orang, sebab kita pun tak tahu apa yang jadi dekat masa depan.

“Orang yang gagal sekarang tak semestinya akan terus gagal, Iera minta maaf kalau statement Iera buat korang marah,” jelas Iera di ruangan kapsyen.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet membanjiri dengan kata-kata semangat buat Iera supaya mempedulikan komen-komen negatif yang sentiasa menghantui diri dan kembarnya.

Bangga dengan Iera, abaikan orang toksik!

Orang dengki memang selalu cakap benda negatif

Pasangan kembar Iera bersama kakaknya, Siti Norsyafiqah Tajudin pernah mencetuskan kontroversi dan menjadi bualan hangat warganet suatu ketika dahulu berkaitan keputusan peperiksaan mereka sehingga digelar ‘kembar 7G’.

Sumber: Instagram Iera Tajudin via OMM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu