Connect with us

Malaysia

Terkini, PDRM Sahkan Rumah Lelaki India H1n4 dan Murt4dkan Wanita Islam Disrbu

Published

on

Terkini, PDRM Sahkan Rumah Lelaki India H1n4 dan Murt4dkan Wanita Islam Disrbu

MALAYSIA: Johor Bahru: Susulan penularan video lelaki yang mengaku memurtadkan seorang perempuan lslam di media sosial, Polis Johor menyrbu sebuah rumah di Perjiranan Dato Onn di sini, semalam.

Srbuan itu dilakukan jam 9.50 malam.

Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, pihaknya menyrbu premis itu kerana mengesyaki lelaki terbabit berada di rumah berkenaan.

“Pihak polis berjaya mengawal keadaan dan hasil pemeriksaan mendapati kediaman itu hanya didiami oleh ayah dan kakak lelaki itu sahaja.

H1N4 dan MURT4DKAN wanita Muslim, Lelaki India Ini Mohon Maaf Dari Rakyat Malaysia

“Suspek yang berusia lingkungan 29 tahun itu sudah dikenal pasti namun tiada di premis berkenaan. Tiada sebarang tangkapan dan rampasan dibuat,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Video berdurasi 3 minit dan 26 saat itu memaparkan pengakuan lelaki bukan muslim yang mendkwa memurtadkan seorang perempuan Islam.

Menjelaskan lanjut, Ayob Khan berkata, kes video itu sedang Unit Siasatan Jeenaayaah Terkelas (USJT) Bukit Aman.

“Polis Johor menasihatkan orang ramai supaya menyalurkan sebarang maklumat terus kepada pihak polis serta tidak mengambil tindakan secara sendirian, yang dibimbangi boleh menimbulkan suasana tidak harmoni dan mengganggu gugat ketenteraman awam,” katanya.

Katanya, siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Sksyen 4(1) Akta Hasutan 1948, Seksyen 298 Kanun Keseksaan, Seksyen 505 (C) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi Multimedia 1998.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu