Connect with us

Malaysia

Safawi Rashid Terbang ke Portugal Malam Ini. Menngis Peluk TMJ

Published

on

Safawi Rashid Terbang ke Portugal Malam Ini. Menngis Peluk TMJ

MALAYSIA:Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim mengucapkan selamat maju jaya kepada penyeerng sensasinya, Safawi Rasid yang bakal berhijrah ke kelab Portimonense SC dalam Liga Primeira Portugal.

Menerusi Facebook rasmi Johor Southern Tigers, Safawi kelah1iran Dungun, Terengganu itu akan berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA malam ini.

Safawi telah beraksi cemerlang dalam skuad Harimau Selatan sejak melakukan aksi pertama pada 27 Januari 2017.
Pemain berusia 23 tahun ini melakukan 101 penampilan bersama JDT dengan menjaarngkan 47 gol dan melakukan 18 bntuan jar1ingn.

Safawi telah memenangi empat kejuaraan Liga Super, dua Piala Malaysia dan tiga Piala Sumbangsih bersama Harimau Selatan.

Dalam muatnaik perkongsian video terbaharu, pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dilihat berpelukam dengan Safawi dalam suasana penuh em0s1i yang menyaksikan pemain itu mengal1irkan air matanya.

Tunku Ismail merupakan individu yang membawa Safawi dari T-Team empat tahun lalu hingga berjaya mengembangkan karier Safawi menjadi pemain berbisa Harimau Malaya.

“Selamat Maju Jaya kepada Safawi. Saya berdoa semoga anda berjaya. Pintu kelab JDT sentiasa terbuka untuk Safawi. This is not the end, it’s only the beginning,” katanya yang juga Tunku Mahkota Johor – MalaysiaGazette

Pasukan JDT malam ini turun dengan misi utama untuk mengesahkan kejuaraan CIMB Liga Super 2020 seterusnya membolehkan mereka meneruskan dominasi 7 tahun berturut-turut dengan penuh bergaya.

Menentang pasukan Sabah di Stadium Sultan Ibrahim, semua tahu bahawa JDT hanya memerlukan 1 mata sahaja untuk menutup terus peluang pasukan lain mencabar kejuaraan.

Selepas tamat masa penuh, JDT berjaya meneewskan pasukan Sabah dengan keputusan 4-1 hasil jar1ngn dari Diogo (minit 38), Safawi Rasid (minit 56 dan 81) dan Leandro (minit 84).

Walaupun Sabah memiliki beberapa peluang yang baik untuk mencipta 1 atau 2 lagi jar1ngn, mereka hanya mampu merapatkan jurang jar1ngn dengan 1 gol sahaja hasil sepakan lencong Dennis Buschening pada minit ke 74.

Kejuaraan CIMB Liga Super 2020 ini juga membolehkan pasukan JDT memastikan tempat mereka diperingkat kumpulan saingan AFC Champions League 2021 dan merupakan penyertaan mereka buat kali ke 3 berturut-turut dalam aksi bola sepak paling elit di Asia itu.

Syabas dan tahniah diucapkan kepada pasukan JDT!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu