Connect with us

Malaysia

‘Setan’, Bapa Ro gol dan La cur anak sendiri sejak umur 10 Tahun

Published

on

'Setan', Bapa Ro gol dan La cur anak sendiri sejak umur 10 Tahun

MALAYSIA: SHAH ALAM – Pemandu lori yang tergamak mero gol dan mela curkan anak kandungnya berusia 13 tahun kepada wrga asing akan dihadapkan ke Mahkamah Sksyen Klang esok.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Datuk Fadzil Ahmat berkata, saspek berusia 43 tahun itu juga akan dituduh kerana mela curkan anak dan isterinya secara paksaan.

Menurutnya, saspek akan didkwa mengikut Sksyen 13(b) Akta Antipemerdagangan Orang dan Penyeludupan Migran (ATIPSOM), Sksyen 14 ATIPSOM dan Sksyen 376(3) Kanun Kesksaan dengan tiga pertuduhan.

“Selain itu, pada hari yang sama juga tiga lelaki warga Pakistan dan seorang lelaki Bangladesh berumur antara 29 hingga 35 tahun yang merupakan pelanggan kepada mngsa kanak-kanak terbabit akan dihadapkan ke Mahkamah Kajang atas kesalahan mero gol.

“Kesemua warga asing ini akan didkwa mengikut Sksyen 376(2) Kanun Kesksaan di Mahkamah Kajang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, sebelum ini pada 11 Julai lalu ibu saudara mngsa mendkwa mngsa telah diro gol dan dila curkan oleh bapa kandung sendiri di sebuah Kondominium, di Hulu Langat sejak tahun 2017.

Terdahulu, saspek utama ditahan polis pada 13 Julai lalu di skitar Selangor.

saspek dipercayai melakukan perbuatan ke atas mngsa bermula pada pertengahan tahun 2019 sehingga Februari tahun ini.

Siasatan dijalankan selepas menerima laporan daripada salah seorang ahli keluarga mngsa yang mendkwa anak saudaranya diro gol serta dila curkan oleh saspeksejak mngsa berusia 10 tahun.

SHAH ALAM – Seramai lapan individu yang dipercayai terlibat dalam siasatan kes ro gol dan la cur seorang remaja berusia 13 tahun akan disiasat di bawah Akta Antipemerdagangan Orang dan Penyeludupan Migran (ATIPSOM).

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Datuk Fadzil Ahmat berkata, kertas siasatan telah dibincangkan dengan pihak Timbalan Pendkwa Raya untuk tindakan diambil di bawah ATIPSOM.

“Kes ini juga disiasat di bawah Sksyen 376B/372 Kanun Kesksaan serta Sksyen 43(1)(a) Akta Kanak-Kanak.

“Kesemua lapan saspek membabitkan seorang lelaki tempatan dan tujuh warga asing itu akan dibawa ke Mahkamah Kajang esok untuk permohonan reman baru,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, mereka yang mempunyai maklumat lanjut berhubung kejadian itu diminta berhubung dengan mana-mana balai polis berdekatan atau berhubung terus dengan pegawai penyiasat kes berkenaan, Asisten Superintendan S Vekram di talian 019-4737108 atau 03-89114222.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan mengenai penahanan saspek berusia 43 tahun kerana disyaki mero gol anak kandungnya dan mela curkan remaja itu kepada warga asing. Malah, saspek juga terlibat dalam mela curkan isterinya sendiri.

Susulan itu, polis menahan lima warga asing membabitkan empat warga Pakistan dan seorang Bangladesh berusia lingkungan 25 hingga 40 tahun.

Kesemua saspek kemudian telah direman tujuh hari bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan.

Dalam kenyataan sebelum ini, polis menyiasat seorang lelaki kerana didkwa memaksa anak kandungnya berusia 13 tahun melayan nafsu sks lebih 20 lelaki di rumahnya.

Dia dipercayai melakukan perbuatan ke atas mngsa bermula pada pertengahan tahun 2019 sehingga Februari tahun ini.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, polis menjalankan siasatan itu selepas menerima laporan daripada salah seorang ahli keluarga mngsa yang mendkwa anak saudaranya diro gol serta dila curkan oleh saspek sejak mngsa berusia 10 tahun.

Bapa didkwa ro gol, la curkan anak umur 13 tahun

KAJANG – Seorang bapa tergamak mero gol dan mela curkan anak perempuannya di sebuah rumah di sini sejak tiga tahun lalu.

Menurut sumber, kes itu diketahui oleh ibu saudara kepada remaja berusia 13 tahun itu pada awal bulan ini.

“Remaja itu telah menceritakan kepada makciknya mengenai perbuatan terkutuk bapanya.

“Remaja itu mendkwa bapanya membawa lelaki yang tidak dikenali ke rumah berkenaan ketika ketiadaan ibunya untuk melakukan aktiviti seekkks dengan bayaran yang dianggarkan RM100,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Sumber memaklumkan, mngsa yang merupakan anak sulung daripada empat beradik itu telah dibawa ke Hospital Ampang untuk pemeriksaan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan memaklumkan kes masih dalam siasatan.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu