Connect with us

Malaysia

ìsu Shuib Kini 8 Ditahn. Sekali Sharnaaz Ahmad Luah Sesuatu Sampai Jadi Buat Mulut Netizen

Published

on

MALAYSIA: Semalam dimaklumkan Tiga lagi individu direman tiga hari bermula hari ini menjadikan lapan orang ditahn setakat ini bagi membantu s1asatn pengvbahan wang haaram dengan menawarkan bantuan modal kepada artis untuk memulakan perniagaan.

Menurut sumber, tiga lelaki terbabit ditahn di kediaman mereka di sekitar ibu kota semalam oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hasil risikan dan maklumat diterima mengenai pembabitan mereka.

“Sementara itu, seorang lagi lelaki bergelar Datuk Seri pula dirakam keterangannya bagi membantu s1asatn.

“s1asatn ketika ini menjurus kepada pengvbahn wang haaram dan membabitkan golongan artis,” katanya.

Sumber berkata, semalam, lima individu termasuk suami isteri dan kekasih ditahn dan direman lima hari kerana terbabit dalam aktiviti pelaburan Macav Sccam, judi dalam talian serta g3ngster1sme.

Kës Shuib, 4 Individu Bakal Direman SPRM Termasuk. Penggubalan Duìt Jvdì

“Lima yang ditahn membabitkan seorang bergelar Datuk dan seorang Datuk Seri,” katanya.

Harian Metro hari ini melaporkan taktik perdaya dan guna populariti artis untuk menjalankan kegiatan ‘mencuci’ duit haaram melalui pelbagai usaha sama dan perniagaan sah.

Itu antara kegiatan segelintir individu yang disyaki terbabit dengan kegiatan haraam termasuk perjudian sebelum memerangkap segelintir artis tempatan dengan menawarkan bantuan modal untuk memulakan perniagaan.

Kaedah itu dianggap mampu mengaburi mata pihak berkuasa selain membolehkan keuntungan diperoleh hasil kerjasama pelbagai bentuk pelaburan yang disertai bersama.

Bagaimanapun, kegiatan mereka itu dikesan Bahagian Pencegahan pengvbahn Wang haraam (AML) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hasil risikan dan s1asatn dijalankan sebelum lima individu termasuk seorang lelaki bergelar Datuk ditahn, semalam.

Syarikat rakaman dan pengurusan Indigital Music memaklumkan artis mereka, Siti Sarah Raissuddin hanya menemani suaminya, Shuib Sepahtu ketika pelawak itu hadir ke ibu pejabat Suruhanjaya Penceg4han Rasu-ah Malaysia (SPRM), Putrajaya, awal pagi hari ini.

Kenyataan itu dikeluarkan Indigital Music selepas terseb4r berita mengatakan pasangan selebriti itu dipanggil untuk membantu si1asatan berhubung pengvbahn wang har4m.

“Untuk makluman hanya keterangan Shuib saja yang diambil SPRM manakala Sarah hanya menemani suaminya saja.

“Buat masa ini pihak kami tidak dapat mengeluarkan apa-apa kenyataan rasmi berkenaan perkara itu untuk tidak mengg4nggu si1asatan SPRM bagi menghormati sistem perundangan negara kita,” katanya.

Pihak Indigital Music juga memaklumkan bahawa kerjasama sepenuhnya diberikan kepada pihak SPRM untuk membantu si1asatan.

Sementara itu, usaha Harian Metro untuk mendapatkan kenyataan daripada Sarah dan Shuib tidak berjaya apabila talian telefon mereka dimatikan.

MyMetro melaporkan pasangan selebriti itu dipanggil SPRM bagi membantu si1asatan dipercayai berkaitan kes pengvbahn wang har4m.

Difahamkan, pasangan berkenaan masing-masing berusia 36 tahun hadir ke Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya sejak 4 pagi hari ini.

Difahamkan, terdapat beberapa individu termasuk seorang usahawan terkenal turut dipanggil memberi keterangan

Dalam pada itu ramai netizan dan rakan artis menyokong dan mendoakan kedua-dua pasangan itu

Sekali Sharnaaz update nyatakan sokongan pada Shuib

Wargamaya berikan komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu