Connect with us

Malaysia

Tuah si Kembar. Tak Sempat Rasai Kasih Ibu, Diganti dengan rezki Kunjungan Tengku Mahkota

Published

on

MALAYSIA: Bapa muda Syazwan Najmi dan anak kembarnya dikunjungi Tengku Mahkota Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra dan isteri Cik Puan Sofie Louise Johansson di Kampung Pak Keral, Tumpat semalam..

Kisah Safiya dan Sofiya telah menarik perhat1an orang ramai kerana bers1mpat1 dengan nasib kembar tersebut. Yang kini hanya menumbang kasih dengan ayah dan ahli keluarga sebelah ibu dan ayahnya.

Kembar tersebut khlangan ibu kerana k0mpl1kasi ketika bersaal1n.

Tapi betullah kata orang, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Namun kita tak tahu sejauh mana rezki yang lain pula Allah janjikan.

Bapa kembar tersebut, Syazwan Najmi Zulkarni, 23 tahun, tanpa raasaa keekok boleh menjaga dengan baik amanah isterinya itu walaupun tidak mempunyai pengalaman.

Orang ramai berapa lebih kagum apabila kedua-dua anak dan ayah itu sangat rapat.

Dalam perkembangan terbaru, Bapa muda Syazwan Najmi dan anak kembarnya dikunjungi Tengku Mahkota Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra dan isteri Cik Puan Sofie Louise Johansson di Kampung Pak Keral, Tumpat semalam..

Menerusi laporan Harian Metro, pasangan diraja tersebut teruja memangku serta melayan Medina Safiya dan Medina Sofiya yang kini mencecah usia lima bulan..

Tengku Mahkota memberitahu, Cik Puan Sofie ada terbaca kisah kami menerusi Facebook dan meluahkan rasa s1imp4ti sebelum mengambil keputusan berkunjung ke sini dan bertemu sendiri bayi kembar saya ini.

“Ketika kunjungan mereka semalam, Cik Puan Sofie kelihatan seronok melayan dua anak saya sambil memberi pujian ‘comey lotey,” katanya.

Tengku Mahkota turut berpesan kepada bapa berusia 23 tahun itu untuk memaklumkan jika mempunyai sebarang maas4lah selain tabah dalam membesarkan cahaya mata kembar itu dengan sebaiknya.

Menurut Syazwan Najmi atau mesra dipanggil Mie, dia seakan tidak percaya apabila kisahnya mendapat perhat1ian sehingga ke istana apatah lagi dari kalangan kerabat diraja.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu