Connect with us

Malaysia

Tertekan Pvnca Lelaki 64 Tahun Terjvn dari Tingkat 6 Hospital

Published

on

Tertekan Pvnca Lelaki 64 Tahun Terjvn dari Tingkat 6 Hospital

MALAYSIA: Kota Kinabalu: Seorang lelaki yang menerima rawaatan akiibat menghiidap knser dan positif Cooviid-19 di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah (HWKKS), di sini, sejak beberapa hari lalu, dilaporkan terjun dari tingkat enam hospital berkenaan, malam ini.

Dalam kejadian kira-kira 8 malam itu, mangsa berusia 64 tahun terbabit terselamat selepas tersangkut di bumbung tingkat tiga hospital berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, siasatan awal mendapati, mangsa ditempatkan di hospital berkenaan selepas didapati menghiidap penyaakiit knser dan positif Cooviid-19.

Katanya, mangsa dipercayai tertekan sebelum mengambil keputusan berkenaan, namun polis masih menjalankan siasatan lanjut bagi mengenal pasti pvnca sebenar kejadian.

“Mangsa yang parah akiibat kejadian itu kemudian dibawa turun oleh pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) yang tiba di lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan.

“Mangsa kini dirawat di hospital sama dan siasatan lanjut akan dijalankan termasuk mengambil keterangan mangsa,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas Agustavia Joe Guasi berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 8.22 malam berhubung kejadian itu.

Katanya, sepasukan 15 anggota dan pegawai dari Balai Bomba Lintas dan Balai Bomba Kota Kinabalu dikerah ke lokasi kejadian untuk membantu menyelamatkan mangsa.

“Pasukan bomba seterusnya menjalankan operasi menyelamatkan mangsa sebelum diserahkan kepada pihak hospital untuk tindakan selanjutnya,” katanya

Reaksi netizen

Semoga dia terus bersabar dan tabah menghdpi hari-hari mendatang.

Ada juga yang mencadangkan di media sosial agar pihak Hospital menyediakan sesi kaunseling dan motivasi kepada seluruh pskit yang mnghdapi pnykit kr0onik agar mereka terus bersemangat.

Semoga dipermudahkan urusan mereka semua dan semoga Allah angkat pnykit mereka ini pada suatu hari nanti. Amin ya rab.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu