Connect with us

Malaysia

Ugu t untuk Tmbak Ketua Polis Negara, PDRM Bvru Lelaki Ini Nama Dideedahkan

Published

on

Ugu t untuk Tmbak Ketua Polis Negara, PDRM Bvru Lelaki Ini Nama Dideedahkan

MALAYSIA: KUALA LUMPUR: Polis sedang memburu seorang lelaki yang dikenali sebagai Sebastian yang mengu gut akan menem bak ma ti Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenyah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata pihaknya membuka dua kertas siasatan berhubung kes itu dan usaha mengesan saspek sedang dilakukan.

“Siasatan dijalankan mengikut Sksyen 507 Kanun Kesksaan dan Sksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Ada dkwaan mengatakan saspek tidak siuman namun siuman atau tidak kita akan kesan terlebih dahulu,” katanya pada sidang media di Bukit Aman di sini, hari ini.

Katanya, saspek juga dikesan turut terbabit dengan kenyataan penghiinaan terhadap Yang di-Pertuan Agong beberapa bulan lalu.

Semalam, sebuah akhbar melaporkan seorang lelaki mendkwa dirinya ketua komander kumpulan pengganas, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) 2.0 akan menye rang Ibu Pejabat Polis Bukit Aman dan Kementerian Pertahanan (MINDEF).

Individu terbabit yang menghantar ugu tannya melalui e-mel kepada pihak media turut mendkwa akan menye rang Sri Lanka selepas sera ngan itu.

Individu terbabit turut mendkwa akan menem bak ma ti Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador.

Dia turut mendkwa pihak polis menghalang media untuk berhubung dengannya sehingga gagal menggunakan WhatsApp dan telefon bimbit termasuk komputernya turut disekat.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu