Connect with us

Malaysia

[Video] Myvi Laajuu Nok Harom Lnggar Van

Published

on

[Video] Myvi Laajuu Nok Harom Lnggar Van

MALAYSIA: Pada hari ini telah tular rakaman membabitkan sebuah myvi yang dipndu secara laju sehingga mngak1btkan kmlngan.

Korang tengok la sendiri macam mana laju dia bawa fuhh.. Memang sangat mngeeriikan seandainya dia lngor motorsikal yang berada hanya sedikit sahaja ditepi jalan.

Video:

Polis menahan seorang lelaki disyaki memandu kereta Perodua Myvi secara melulu dan laju hingga mermpuh dua kenderaan di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara, dekat Serdang petang tadi.

Dalam kejadian pada jam 2 petang itu, pemandu kereta berusia 26 tahun berkenaan mermpuh van dan Proton Waja mengaak1ibatkan pemandu van ceedeeraa paaraah.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at, berkata pemandu Myvi itu dikatakan cuba melaariukan diri tetapi ditaahaan orang awam yang kemudian menyeerahkan kepada polis.

“Lelaki pemandu Myvi itu dibawa ke Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan (BSJT) untuk tindakan susulan. Hasil ujian saringan aiir keenciing mendapati pemandu Myvi itu negaatiif daadaah.

“Polis akan menjalankan ujian alk0h0l terhadap lelaki itu yang didapati tiada reekod jeenaayah. Kita akan mohon reman terhadap saspek mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Rakaman video kemlngan yang tular di media sosial itu menunjukkan kereta Myvi terbabit dilihat dipandu laaju dan turut hampir melnggr seorang penunggang motosikal.

Sementara itu Azman berkata, pemandu van yang parah kini ditempatkan di zoon meerah Hospital Serdang untuk rawatan selanjutnya.

“Setakat ini, butiran pemandu van itu masih belum diperoleh daripada hospital dan siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu