Connect with us

Malaysia

Wargamaya bengang usahawan rakam ‘member’ meninggal macam video percutian

Published

on

MALAYSIA: Perkongsian video usahawan muda, Hafiz mahamad berkaitan pemergian sahabat kecilnya yang dimuat naik ke laman sosial semalam telah mendapat pelbagai respon daripada warganet.

Pada muat naik sebelum ini, Hafiz telah beberapa kali berkongsi berkenaan keadaan sahabatnya yang dikenali sebagai Loh apabila pemuda itu mengalami masalah kesihatan dan ditempatkan di sebuah hospital di Kelantan.

Rakam perjalanan urus jenazah rakan

Namun, pagi semalam Hafiz telah memaklumkan kepada semua pengikutnya di media sosial apabila Loh telah men1ngg=l dunia dan dia sempat merakam perjalanan ke kediaman Loh serta proses pengeebvm1ian sahabatnya itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Rakam member mati macam video vacatio

Niat murninya dalam berkongsi perjalanan penuh duka itu nyata memberi sedikit ketidakselesaan dalam kalangan warganet apabila ada yang beranggapan tindakan merakam jeen4z4h ketika proses pengebumian dilihat kurang sopan.

Tindakan tersebut dilihat kurang wajar kerana allahyarham masih mempunyai keluarga dan setiap rakaman video dibuat seakan untuk content yang akan dimasukkan ke media sosial.

Intro siap ada catwalk

Sehubungan dengan itu, ramai yang bersetuju dengan pendapat tersebut kerana merasakan apa yang dilakukan usahawan itu tidak tepat pada waktunya kerana pemergian orang tersayang adalah sesuatu yang sangat menyedihkan kepada ahli keluarga.

Ada juga daripada mereka mempertikaikan tindakkannya merakam momen solat j3n4z4h dan juga ketika j3n4z4h dimasukkan ke dalam l1iang lahad.

Entahlah wargamaya terus mempert1kaikan apa yang dilakukan oleh Usahawan itu sebagai satu marketing untuk dirinya sahaja.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terpadu